Surimitooted on kuju, tekstuuri ja maitse poolest koorikloomi (merivähk, krabi, kammkrabi või krevetid) imiteerivad tooted, mida Eestis toodab nt AS Makrill. Valmistatakse tursalistest (Vaikse ookeani mintai jt mahedamaitselised valge lihaga kalad). Surimi tähendab jaapani keeles spetsiaalselt valmistatud kalahakkliha ja Jaapanis on surimit valmistatud ligi 1000 aastat (kalaliha hakitakse, pestakse korduvalt ja siis kuumutatakse, mille tulemusena kalamass kallerdub). KASUTAMINE: Surimitooted on eelnevalt kuumtöödeldud ja valmis koheseks tarbimiseks. Sobivad serveerimiseks soojalt või külmalt nii eelroogades, suppides, salatites, kastetuna kokteili-kastmesse või mereandide aseainena erinevates roogades. Surimi-tooteid on soovitav lisada roa valmistamise lõppjärgus ja kuumutada vaid mõni minut, sest liigne kuumutamine teeb igasugused meresaadused vintskeks. TOITAINESISALDUS: Hea valguallikas, kalorisisaldus madal (alla 90kcal 100g kohta).